Het Tegel Arsenaal

Search

Binnendeur met glas aanschaffen

Deel artikel

Een binnendeur met glas aanschaffen is niet iets nieuws. Een binnendeur met een ruit, meestal sierglas zodat je er niet doorheen kan kijken, is al oud. Ideaal waren die WC-deuren met bovenlicht, bovenaan zat dan sierglas waardoor je van buitenaf kon zien of je het licht in de WC had uitgedaan. Maar er is meer leverbaar. Het is nu de tijd voor binnendeur met glas aanschaffen.

Karakteristieke binnendeur

Sprekend is een landelijke binnendeur met een ruit van glas in lood, of glas in koper. De ruit maakt de deur compleet. Momenteel is het de tijd om zo’n binnendeur met glas aan te schaffen en er is veel keuze. Hierin wel het advies om voor een houten binnendeur te gaan, want deze gaan extreem lang mee. Behalve als je echt een transparante binnendeur wil hebben, dan is de stalen binnendeur het overwegen waard. Online staan afbeeldingen van stalen binnendeuren die bijna volledig uit glas bestaan, het is een hele investering, maar daarna heb je een binnendeur met ruit voor het leven. Evenals de landelijke binnendeur met glas in lood of glas in koper, is de stalen binnendeur met glas te omschrijven als karakteristiek omdat het goed bij het industriële interieur past.

Keuze genoeg, dit met alle deuren

Het is ongelooflijk hoe groot het assortiment aan deuren momenteel is. In de jaren vijftig, zestig en zeventig van de vorige eeuw zijn veel woningen van binnendeuren voorzien die matig van kwaliteit zijn, nu is het moment om die te vervangen. Een binnendeur met glas aanschaffen zal nu geen probleem zijn, evenals een buitendeur met glas. Stijlvol zijn de voordeuren met een klein ruitje erin. Veel deuren zijn in verschillende materialen te verkrijgen, zoals kunststof deuren. Kunststof deuren zijn ideaal als buitendeur, maar voor binnen is de houten of stalen deur het beste. De vraag rest dan alleen wat voor ruitje erin? Voordat je een binnendeur met glas aan gaat schaffen is het veel online afbeeldingen bekijken. Aldaar zal je zien dat de schuifdeur weer terug van weggeweest is. Omdat een schuifdeur geen zwaairuimte vergt geeft het ruimtewinst, en zo’n deur met glas is net zo stijlvol. Speciale aandacht voor een stalen of aluminium schuifdeur met twee verticale ruiten. Dan is zo’n deur zelfs mooi als het half open staat. Een binnendeur met glas aanschaffen moet dus wel lukken omdat er zoveel aanbod is. Alle deuren zijn even duurzaam, en gaan een leven lang mee. Het enige wat rest, in welke stijl de deur moet zijn.

Bron: www.123verbouwen.nl

Gerelateerd nieuws

Hoe maak ik mijn tegels schoon?

Vieze tegels in de woonkamer, tuin of badkamer? Een kleine ergernis voor iedereen die tegels op de vloeren heeft, want vieze tegels zijn niet hygiënisch