Het Tegel Arsenaal

Zoek

Dé tegeltrends van 2019: Ze waren nog nooit zo mooi!

Deel artikel

De soort (vloer)tegel die u kiest heeft een groot effect op de stijl en sfeer van een ruimte. Ga je binnenkort een woning bouwen, verbouwen of renoveren maar weet je nog niet zo goed wat voor tegels je gat kiezen? In deze blog gaan we je helpen met de tegeltrends van 2019.

Houtlook tegels

De houtlooktegel staat wat ons betreft bovenaan het lijstje. Houtlooktegels zijn de afgelopen jaren heel erg in populariteit gestegen en dit zien we terug in het aanbod vanuit de leveranciers. Er komen steeds meer houtlooktegels bij die niet van echt hout zijn te onderscheiden. Er komt ook steeds meer keuze uit kleur, structuur en stijl. Houtlooktegels zijn tijdloos, makkelijk schoon te maken en niet zo duur in aanschaf als een echte houten vloer. Daarnaast gaan deze tegels langer mee dan echt hout, beschadigen niet zo snel en zijn geschikt voor vloerverwarming.

Grote betonlook tegels

Grote betonlook tegels worden al jaren veel gebruikt in grote openbare ruimtes zoals ziekenhuizen, badhuizen en keukens voornamelijk vanwege het schoonmaakgemak. Maar tegenwoordig zijn betonlooktegels ook steeds gewilder door particulieren voor in de woonkamer en/of keuken. Vooral in grote open kamers is het erg aantrekkelijk om grote betonlook tegels te gebruiken. Ze verbinden ruimtes door de minimale voegen en passen perfect bij een moderne of industriële inrichting. Beton wordt vooralsnog veel geassocieerd met ‘koud’ en ‘kil’. Maar er zijn inmiddels zoveel soorten/kleuren betonlooktegels op de markt dat ze het in combinatie met de juiste inrichting en details ook juist heel gezellig kunnen maken. Daarom zijn grote betonlooktegels dan ook één van de belangrijkste tegeltrends van 2019. Het is maar net wat u er zelf mee doet.

Geprinte tegels

Tegels met een drukke print of niet-aansluitende prints zijn al een tijdje erg gewild en komen daarom wat ons betreft zeker weer terug in de tegeltrends van 2019. Houdt u van een beetje apart? Dan is deze tegeltrend echt iets voor u. Geprinte tegels zijn bij uitstek geschikt om prachtige accenten te creëren, zowel op de vloer als op de wand. Gebruik bijvoorbeeld eens tegels met print op een lange wand in uw woning of op de vloer in de keuken als echte blikvanger. U ziet tegels met print ook veel terug in Boheemse en mediterrane inrichtingen. Hierbij worden ze veel gecombineerd met felle- en/of natuurlijke aardekleuren.

Zwarte en witte tegels

Een wijs man zei het ooit al eens: ‘less is more’. Soms hoeft u niet gek te doen om op te vallen. Daarom horen zwarte en witte tegels ook zeker bij de tegeltrends voor 2019. Zwarte en witte tegels zijn klassiek, geven een luxueuze uitstraling en passen perfect bij een wat modernere of minimalistische inrichting. Zwarte en witte tegels worden vooral veel gebruikt in de keuken en badkamer. Ook worden de tegels tegenwoordig vaak gecombineerd met contrasterende voegen, dus zwarte voegen met witte tegels en witte voegen met zwarte tegels voor een extra accent.

Op zoek naar een specifieke soort vloer- of wandtegel en staat deze niet in onze webshop? Neem eens contact op met Tegelcentrum Siddeburen! Wij hebben een aantal vaste leveranciers waar we de tegels van uw dromen speciaal voor u kunnen bestellen.

Gerelateerd nieuws

Hoe maak ik mijn tegels schoon?

Vieze tegels in de woonkamer, tuin of badkamer? Een kleine ergernis voor iedereen die tegels op de vloeren heeft, want vieze tegels zijn niet hygiënisch