Het Tegel Arsenaal

Zoek

Eerste hulp bij het vervangen van een voordeur

Deel artikel

Vele huishoudens hebben er als goed is precies één van dit fenomeen. Je hebt ze net zoals mensen in allerlei soorten en maten. Bovendien zijn ze ook nog compleet te ontwerpen naar ieder zijn smaak. Het gaat hier over de voordeur. Dit is het entree van jouw paleis, de poort naar jouw wereld. Ook maak je met behulp van jouw voordeur, meteen de eerste indruk bij mensen die voor het eerst langskomen. Wanneer jij een krakkemikkig houten voordeurtje hebt, waarvan het hout is gerot, de ruit is gescheurd, dan nodigt dit natuurlijk niet uit. Daarom is het van belang dat je een voordeur hebt die past bij jouw identiteit. Misschien wil je nu wel een nieuwe voordeur, maar heb je geen flauw idee hoe je deze moet vervangen, plaatsen of kiezen? Lees dan vooral verder!

De keuze voor de voordeur
Voordat je überhaupt een voordeur kan vervangen, zul je natuurlijk een nieuwe aan moeten schaffen. Dit zou vanwege het grote aanbod geen probleem moeten zijn, althans als je makkelijk een keuze kan maken, want van welk materiaal wil je de deur? Wel of geen raam, welke kleur etc. De meest gekozen voordeuren zijn van hout en kunststof, de keuze is aan jou, maar neem in deze keuze wel mee dat kunststof voordeuren goed geïsoleerd, kleur- en vormvast zijn en over een lange levensduur beschikken. Een ruit in de voordeur kan voor sfeer zorgen, maar bedenk hierbij wel dat een ruit gemakkelijk kapot kan en je wilt natuurlijk geen ongenodigde gasten in je huis. Tot slot kan je de kleur natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt en wanneer je een houten voordeur neemt, kun je zelfs nog gemakkelijk wisselen van kleur. Ideaal wanneer je geen keuze kunt maken! Zorg er echter wel voor dat de afmetingen van je nieuwe deur overeenkomen met de afmetingen van je oude deur.

De voordeur vervangen
Nadat je vol trots je nieuwe voordeur hebt uitgekozen en jij jezelf de trotse eigenaar van je nieuwe pareltje mag noemen, komt het echte werk kijken. Je kunt de voordeur natuurlijk laten vervangen door een monteur, maar dit neemt onnodige extra kosten met zich mee. Je kunt hem namelijk gemakkelijk zelf vervangen. Vaak zijn namelijk de scharnieren bij de nieuwe deur op dezelfde hoogte bevestigd als bij de oude (mits je het juiste formaat hebt gekocht natuurlijk). Wanneer je dus de oude deur uit zijn scharnieren tilt, kun je gemakkelijk de nieuwe deur in de scharnieren terug hangen. Verder kan het zo zijn dat er nieuwe tochtprofielen worden gemonteerd, kan het voorkomen dat de kommen voor een driepuntsluiting nog moet worden bevestigd en dat de oude sluitplaat moet worden dicht geplamuurd. Dit zijn allemaal gemakkelijke klusjes die je zelf gemakkelijk kunt uitvoeren. Kortom, een kind kan de was doen!

Bron: deurenweb.nl

Gerelateerd nieuws

Hoe maak ik mijn tegels schoon?

Vieze tegels in de woonkamer, tuin of badkamer? Een kleine ergernis voor iedereen die tegels op de vloeren heeft, want vieze tegels zijn niet hygiënisch