Het Tegel Arsenaal

Search

Hoe belangrijk zijn verduisterende gordijnen Veenendaal voor de slaapkamer?

Deel artikel

Wie denkt dat zeven uur slaap per dag voldoende is voor een goede gezondheid, heeft het enigszins mis. De kwaliteit van de slaap is namelijk net zo belangrijk als de duur van de slaap voor een gezond leven. Om een goede slaapkwaliteit te bereiken, moet aan bepaalde voorwaarden worden voldaan. De milieuomstandigheden behoren tot de belangrijkste van deze voorwaarden.

Sommigen van jullie slapen misschien beter in hotels. De belangrijkste reden hiervoor zijn de verduisteringsgordijnen in hotels. Verduisterende gordijnen die licht en geluid van buiten weren, helpen om de nodige omgeving voor een goede nachtrust te creëren. Door deze raamdecoratie niet alleen in hotels maar ook in je eigen  huis toe te passen, kun je een gezonde donkere omgeving creëren die essentieel is voor de behoefte van je lichaam aan een goede nachtrust.

Melatonine terwijl je slaapt

Melatonine is het hormoon dat het lichaam slaap en alertheid geeft. Dit hormoon, dat in de hersenen wordt afgescheiden, is ook belangrijk omdat het als antioxidant werkt, de immuniteit verhoogt en daardoor het risico op kanker vermindert. De pijnappelklieren in de hersenen hebben een donkere omgeving nodig om het slaaphormoon melatonine te activeren. Als je tijdens je slaap aan licht wordt blootgesteld, zullen de pijnappelklieren de melatonineproductie van het lichaam verlagen. Waardoor je niet in staat bent een gezonde nachtrust te hebben. Gelukkig is het mogelijk om de kwaliteit van je slaap te verbeteren dankzij gordijnen die een ruimte verduisteren.

Slaapstoornissen en licht in het moderne leven

Met de ontdekking van elektriciteit kwamen de slaapproblemen van de moderne mens. Het kunstlicht bracht slaapproblemen die in de geschiedenis van de mensheid nog nooit zijn voorgekomen. Het licht van beeldschermen in het digitale tijdperk verergert deze problemen. Voor een goede nachtrust is het echter noodzakelijk om van al deze onbeschermde lichten weg te blijven.

Goed slapen betekent gezondheid

Je lichaam heeft een psychologische voorbereidingstijd nodig om in slaap te vallen. Het is noodzakelijk om je lichaam te helpen bij dit voorbereidingsproces. Je kunt bijvoorbeeld de lichten een uur voor het slapengaan laten dimmen. Je kunt je lichaam sneller op de slaap voorbereiden met dimbare lampen en gedimd licht. Het is belangrijk om een gezonde omgeving te creëren door elektronische apparaten een uur voor het slapengaan uit te zetten. Naast al deze voorbereidingen kun je, als je de verduisteringsgordijnen dichttrekt voor je naar bed gaat, een gezonde nachtrust krijgen door licht en lawaai van buitenaf tegen te houden.

Het is mogelijk een positieve stap te zetten om gezond te blijven en veroudering uit te stellen door in het donker een slaappatroon van goede kwaliteit te creëren. Slapen aan het eind van een lange en vermoeiende dag betekent de volgende dag sterk, krachtig en gelukkig wakker worden. Onderzoek toont aan dat het tot stand brengen van een gezonde slaapcyclus ook een belangrijk criterium is voor de emotionele gezondheid. Deskundigen zeggen dat een goede nachtrust van essentieel belang is om gezondheidsproblemen en depressies die gepaard gaan met slaapstoornissen te voorkomen.

Als gevolg daarvan, kun je gerust zeggen dat je omwille van je gezondheid het best in het donker slaapt.

Gerelateerd nieuws

Hoe maak ik mijn tegels schoon?

Vieze tegels in de woonkamer, tuin of badkamer? Een kleine ergernis voor iedereen die tegels op de vloeren heeft, want vieze tegels zijn niet hygiënisch