Het Tegel Arsenaal

Zoek

Hoe ontstaat een daklekkage?

Deel artikel

Een daklekkage is een vervelend probleem. Je zult het probleem snel moeten verhelpen om te voorkomen dat je huis beschadigt. Maar hoe ontstaat een daklekkage eigenlijk en wat is de beste manier om de lekkage te verhelpen? In dit artikel vertellen we je meer over de oorzaken en oplossingen van daklekkage en wanneer je een dakdekker zult moeten inschakelen.

Wat zijn de oorzaken van een platte daklekkage?

Daklekkage kan verschillende oorzaken hebben en dit is afhankelijk van het type dak. Een plat dak heeft waterafvoer nodig. Daarom is het belangrijk dat een plat dak is voorzien van een dakgoot. Dit, in combinatie met regenwater, kan leiden tot een daklekkage. Een andere reden is als het dakbedekkingsmateriaal droog is. Dit kan tot scheuren leiden. Controleer daarom regelmatig de leidingen op verstopte platen of ander materiaal. Is er een daklekkage vanwege een kapotte dakbedekking? Dan kun je een dakdekker inschakelen om de dakbedekking te repareren. Voor een hellend dak kan het zijn dat de dakpannen zijn gebarsten door het weer of door ouderdom.

Daklekkage zelf opsporen?

Wil je de daklekkage zelf opsporen? Een platte daklekkage kun je ontdekken aan de dakgoot en de dakpijp. Voor een schuine daklekkage kan het moeilijker zijn om een lekkage op te sporen. Het probleem is namelijk niet altijd zichtbaar. Kijk of er dakpannen gebroken zijn, scheefliggen of zelfs ontbreken. Als dit het geval is, dan is de kans groot dat je de oorzaak van de daklekkage hebt gevonden. Laat de dakpannen repareren door een dakdekker.

Hulp inschakelen van een dakdekker

Heb je je dak grondig onderzocht, maar kun je de oorzaak van je daklekkage niet vinden. Dan is het verstandig om zo snel mogelijk een vakman in te schakelen. Deze kan het gehele dakoppervlak inspecteren en snel achterhalen wat het probleem is.

Gerelateerd nieuws

Hoe maak ik mijn tegels schoon?

Vieze tegels in de woonkamer, tuin of badkamer? Een kleine ergernis voor iedereen die tegels op de vloeren heeft, want vieze tegels zijn niet hygiënisch