Het Tegel Arsenaal

Zoek

Tips om je kraan te vervangen

Deel artikel

Een goede kraan is een cruciaal element in elke goede keuken, badkamer of toilet. Het vervangen van een kraan hoeft geen moeilijke klus te zijn, als je maar weet wat je moet doen. De basisprincipes van een kraan vervangen zijn over het algemeen bij alle kranen allemaal hetzelfde. Meestal kost het vervangen van een kraan niet meer dan een uur. Hieronder lees je enkele tips over hoe je je kraan kunt vervangen.

Tip 1: Zorg dat je het juiste gereedschap hebt

De meeste kranen komen in een kit met alle onderdelen die je nodig hebt. Je hebt ook de volgende gereedschappen nodig om een kraan te vervangen:

–          Twee moersleutels om de moeren los en vast te draaien.

–          Teflon tape. Dit is belangrijk om de schroefdraadverbindingen af te tapen. Zo voorkom je een lekkage.

–          Schroevendraaier en schroefpistool.

Tip 2: Zorg dat je goed voorbereid bent

De belangrijkste tip bij een kraan vervangen is een goede voorbereiding. Het voornaamste is de hoofdkraan dicht te draaien. Verwijder dan alle kastinhoud en afdekpanelen om gemakkelijk bij de leidingen te kunnen.

Tip 2: Ga met voorzichtigheid te werk

Ga voorzichtig te werk wanneer je een kraan vervangen gaat, zodat je de toevoerleidingen of de gootsteen niet beschadigt.

Tip 3: Hoe te werk gaan

Begin met het demonteren van de afvoerleiding die op de gootsteen is aangesloten. Zet, voordat je de leiding losmaakt, een emmer onder de leidingen om eventueel in de leidingen achtergebleven water op te vangen.

Maak vervolgens de aansluitingen van de warm- en koudwaterleidingen open. Elke kraan en elk sanitair systeem is een beetje anders. Het kan zijn dat je de leidingen aan beide kanten moet losmaken om de gootsteen en de kraan eruit te kunnen tillen.

Als je gootsteen verbindingsstukken heeft, maak ze dan los met een schroefpistool. Duw dan de verbindingsstukken terug en til de gootsteen eruit. Maak dan de oude kraan los met een sleutel. Plaats tenslotte de nieuwe kraan.

Tip 4: Schakel een loodgieter in

Is een kraan vervangen toch een beetje ingewikkeld voor je? Laat een kraan vervangen dan over aan een loodgieter.

Gerelateerd nieuws

Hoe maak ik mijn tegels schoon?

Vieze tegels in de woonkamer, tuin of badkamer? Een kleine ergernis voor iedereen die tegels op de vloeren heeft, want vieze tegels zijn niet hygiënisch