Het Tegel Arsenaal

Search

[vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Tegenwoordig zie je het in steeds meer mensen: vloerverwarming. En steeds vaker wordt er in huizen vloerverwarming aangelegd. Maar wat zijn de voordelen en nadelen van vloerverwarming?

Wat is vloerverwarming?

Eigenlijk is de betekenis van vloerverwarming heel simpel: het verwarmen van de ruimte door middel van warm water dat door buizen stroomt onder de vloer. Warm water wordt vanaf de CV-ketel of warmtepomp door de buizen gepompt waardoor het gehele vloeroppervlak opwarmt. Door de opgewarmde vloer stijgt de warmte op en wordt de rest van de ruimte verwarmd.

Nadelen

Bij vloerverwarming zijn er voordelen en nadelen aan gebonden. Als eerste worden de nadelen benoemd:

Voordelen vloerverwarming

Naast nadelen zijn er ook voordelen van vloerverwarming. Er zijn meer voordelen dan dat er nadelen zijn.

Hoe werkt vloerverwarming?

Bij vloerverwarming wordt er warm water door de buizen gepompt. De buizen zitten onder de vloer en verdelen de warmte over de gehele vloer.
Door de vloerverwarming heb je niet alleen een warme vloer, maar kan ook de rest van de ruimte worden verwarmd. Dit komt omdat warmte lucht opstijgt.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”2633″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]