Het Tegel Arsenaal

Zoek

Waar moet je op letten bij het verbouwen van je badkamer?

Deel artikel

Wist je dat we ongeveer 1,5 jaar van ons leven in de badkamer doorbrengen? Een goede eden dus om ervoor te zorgen dat de badkamer naar wens is. Het kan dan nodig zijn de badkamer te verbouwen. Heb je plannen om je badkamer te renoveren? We vertellen je waar je op moet letten bij een badkamer renoveren.

Waar moet je op letten bij een badkamer renoveren

Je kunt de renovatie van een badkamer zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Wil je alles opnieuw doen? Bedenk dan dat dit veel voorbereiding vergt. Natuurlijk kun je ook gewoon nieuwe tegels leggen en ander sanitair installeren. De keuze is aan jou.

Besteed bij een badkamer renoveren voldoende aandacht aan het loodgieterswerk en de elektriciteit. Bedenk goed van tevoren waar het moet komen, want later kun je er moeilijk bij. Maak ook, voor je begint, een plan van de indeling van de nieuwe badkamer. Wil je een toilet? Is er plaats voor een bad? Hoe groot kan het badkamermeubel worden?

Hoeveel je in de badkamer kwijt kunt hangt natuurlijk af van de grootte van de ruimte. Maar de grondbeginselen zijn overal vrijwel hetzelfde: een douche, een wastafel en een badkamerspiegel.

Heb je meer ruimte? Dan is een bad natuurlijk erg prettig. Er zijn veel verschillende badkuipen om uit te kiezen, zoals badkuipen, inbouwbaden en zelfs luxe bubbelbaden! En misschien wil je boven een toilet? Als dat zo is, is badkamer verbouwen het ideale moment om het daar te installeren.

Denk behalve aan de grote elementen ook aan de kleine details. Wil je een regendouche of een gewone douche? Welke kraan wil je op je wastafel? En welke accessoires wil je in de badkamer?

Aannemer of zelf verbouwen?

Heb je bedacht hoe je je nieuwe badkamer eruit wilt laten zien? Ga je het badkamer renoveren zelf doen of besteed je het werk uit? Natuurlijk kun je ook bepaald werk door een externe partij laten doen, zoals het leidingwerk en de elektriciteit. Dit bespaart je een behoorlijke som geld.

Gerelateerd nieuws

Hoe maak ik mijn tegels schoon?

Vieze tegels in de woonkamer, tuin of badkamer? Een kleine ergernis voor iedereen die tegels op de vloeren heeft, want vieze tegels zijn niet hygiënisch