Het Tegel Arsenaal

Zoek

Wat te doen bij een wespennest in de spouwmuur?

Deel artikel

Wespen bouwen hun nesten niet alleen buiten, ze vestigen zich ook graag in huizen. Niet alleen de zolder is een geliefde plek om hun nest te bouwen, maar ook een wespennest in de spouwmuur is erg in trek bij wespen. Het nest bevindt zich dan in de holle ruimte tussen de buiten- en binnenmuur. Het is belangrijk dat het wespennest in de spouwmuur verwijderd wordt. Hoe je dat doet vertellen we je in dit artikel.

Verwijder wespennest in de spouwmuur zo snel mogelijk

Hoewel je een wespennest in de spouwmuur niet kunt zien, is het toch belangrijk het zo snel mogelijk te verwijderen.  Ondanks het feit dat je het nest niet kunt zien, is het toch aan te raden het zo snel mogelijk te laten verwijderen. Dit komt omdat wespen de isolatie aantasten en het pleisterwerk vernielen. Reden genoeg om een wespennest in de spouwmuur te verwijderen. Hier vertellen we je hoe je dat moet doen.

Wat moet je juist niet doen?

Veel mensen proberen soms zelf dingen om het wespennest te verwijderen. Ze sluiten bijvoorbeeld luchtroosters en andere openingen. Maar dit moet je niet doen, want de wespen zullen zich alleen maar verder door de spouwmuur verspreiden.

Het is ook niet verstandig om te proberen een wespennest in de spouwmuur van buitenaf te vernietigen. Dit kan de wespen erg kwaad maken en je aanvallen. Als je geen beschermende kleding draagt, is de kans groot dat je verschillende keren gestoken wordt.

Wat je beslist niet moet doen is het wespennest in de spouwmuur bestrijden met een tuinslang of een gasbrander. Dit maakt de wespen niet alleen erg agressief, maar je kunt ook je huis in brand steken met de gasbrander.

Het verwijderen van een wespennest in de spouwmuur

Het beste is om een professionele wespenverdelger in te huren om het wespennest in de spouwmuur veilig, snel en effectief te verwijderen. Voor hij met het nest aan de slag gaat, trekt hij eerst beschermende kleding aan. Dan spuit hij giftig poeder in alle mogelijke ingangen en uitgangen van het nest. De wespen nemen dit gif mee als ze in de toekomst het nest binnengaan. Zo is de hele populatie in een mum van tijd uitgeroeid.

Gerelateerd nieuws

Hoe maak ik mijn tegels schoon?

Vieze tegels in de woonkamer, tuin of badkamer? Een kleine ergernis voor iedereen die tegels op de vloeren heeft, want vieze tegels zijn niet hygiënisch